Hygienická a epidemiologická péče v ghettu Terezín - Čermáková Kateřina; Pilný Jaroslav (My University, 2015)
Článek přináší historický přehled hygienické a protiepidemiologické péče v ghettu Terezín v době druhé světové války a osvobození ghetta. Představuje také nejčastější infekční onemocnění a hygienická a protiepidemiologická opatření v tomto zařízení. Data byla získána metodou obsahové analýzy primárních zdrojů. Na základě těchto dat jsme vytvořili přehledovou studii.
Hygienic and epidemiological care in the Terezin ghetto
Keywords: Hygienická; epidemiologická; péče; ghettu; Terezín; Hygienic; and; epidemiological; care; the; Terezin; ghetto