Využití amorfních pevných disperzí ve farmacii - Zachová, Alena (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce se zaměřuje na strategie zlepšení rozpustnosti a biodostupnosti léčiv, zejména na amorfní pevné disperze. Popisuje klasifikaci, výhody, nevýhody a metody přípravy amorfních pevných disperzí. Uvádí konkrétní příklady komerčních léčiv vyráběných ve formě pevných disperzí.
Using of amorphous solid dispersion in pharmacy
Keywords: léčiva; rozpustnost; amorfní pevná disperze; formulace léčiv; drugs; solubility; amorphous solid dispersion; pharmaceutical formulation