Zvýšení kvality trolejbusového provozu Dopravního podniku města Brna, a. s. - Cihlo, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2014)
Diplomová práce se zabývá analýzou současného stavu trolejbusového subsystému Dopravního podniku města Brna, a. s. se zaměřením na ukazatele kvality, kterými jsou především přesnost provozu, rychlost a bezpečnost přepravy a pohodlí cestujících. Dále práce analyzuje systém řízení kvality uplatňovaný v provozu trolejbusů v Brně. Úkolem práce je na základě provedené analýzy stavu trolejbusového provozu a systému řízení kvality navrhnout možná řešení vedoucí ke zvýšení výsledné kvality. Práce obsahuje návrhy na úpravu preference trolejbusů v kritických úsecích, obnovu vozového parku a s tím související úpravu nasazení vozidel a další dílčí změny v rámci provozu trolejbusů, jejichž cílem je zvýšení výsledné kvality služby. Součástí práce je také ekonomické zhodnocení vybraných návrhů.
Quality improvement of trolleybus subsystem in Brno
Keywords: kvalita; pohodlí; preference; trolejbusy; vozový park; quality; comfort; preference; trolleybus; fleet