Analýza zabepečení cloud služeb - Bárta, Pavel (Univerzita Pardubice, 2017)
Úvodní část práce seznamuje čtenáře s definicí cloud computingu, včetně možností jeho využití. Následuje představení a popis základních charakteristik a principů, včetně několika druhů modelů, které definují druh cloudu, a poté srovnání výhod, či nevýhod cloud computingu. Další podstatnou částí je představení jednotlivých cloudových úložišť, které nynější poskytovatelé nabízí a jejich charakteristik. Práce pokračuje úvodem do základního šifrování a představením nástrojů, které umožňují šifrování dat před uložením v cloudu. V praktické části jsou uvedeny výsledky měření zatížení systémových prostředků těmito nástroji.
Security analysis of cloud services
Keywords: cloud; úložiště; šifrování; zabezpečení; nástroje; cloud; storage; encryption; security; tools