Životní situace mladých dospělých v Domě na půli cesty - Martišková, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce se zabývá klienty domu na půl cesty. Definuje pojmy mladý dospělý, životní situace a koncept sociálního fungování. Poukazuje na příchod a odchod klienta domu na půl cesty a na práci sociálních pracovníku, kteří pomáhají klientům řešit jejich problémy. Cílem práce je poukázat na konkrétní životní situace mladých dospělých v domě na půl cesty. Výzkumné šetření je provedeno designem případové studie na základě analýzy dokumentů a informace sociálních pracovníků Domu na půli cesty v Pardubicích.
Living situation of young adults in halfway house
Keywords: životní situace; dům na půl cesty; mladí dospělí; sociální pracovníci; living situation; halfway house; young adults; social worker