Romové a sociální služby v Pardubicích - Plachá, Jitka (Univerzita Pardubice, 2016)
Diplomová práce se zabývá vztahem klientů a pracovníků sociální služby v neziskové organizaci a také vztahem těchto pracovníků s byrokracií. Autorka práce nahlíží na tyto vztahy po-mocí konceptu moci Michela Foucaulta. Práce vychází z terénního výzkumu, který byl prováděn etnografickou metodou zúčastněného pozorování v sociální službě neziskové organizace a neformálních rozhovorů s klienty a zaměstnanci této služby.
Roma and Social Services in Pardubice
Keywords: Romové; sociální služby; moc; byrokracie; neziskové organizace; Roma; social services; power; bureaucracy; non-profit organisations