Optimalizace provozu silničních nákladních vozidel určených k přepravě stavebních materiálů - Doležal, Stanislav (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato diplomová práce se v první části zabývá popisem vývoje vozového parku firmy Autodoprava Milan Frýda. V navazující části popisuje provoz a hodnotí využití nákladních automobilů (i přívěsových souprav) uvedené firmy určených pro přepravu stavebních materiálů. Hlavní část této práce se věnuje možnostem zvýšení využití těchto nákladních automobilů a jejich zhodnocení. Možnosti zvýšení využití spočívají např. v minimalizaci jízd bez vytížení, v minimalizaci dob čekání nebo ve výběru nového vozidla vhodného do firmy.
The traffic optimization of freight vehicles designated for transport of construction materials
Keywords: autodoprava; konfigurace 6x6; nákladní automobily; sklápěcí nástavby; využití vozového parku; road transport; configuration 6x6; cargo trucks; tipper truck; using of vehicle fleet