Talent management ve vybraném podniku - Sedláková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato diplomová práce se zabývá tématem talent managementu, který představuje strategický přístup k identifikaci, rozvoji a udržení talentovaných zaměstnanců v organizacích. Cílem práce je zhodnocení stávajícího přístupu k řízení talentů ve vybraném podniku včetně předložení návrhů ke zlepšení v dané oblasti. V teoretické části jsou definovány klíčové pojmy a představeny aktuální trendy v oblasti talent managementu. Praktická část se zaměřuje na analýzu vybrané organizace a hodnotí její přístup k řízení. Na základě výsledků analýzy jsou navržena doporučení pro zlepšení talent managementu v dané organizaci.
Talent management in a selected company
Keywords: talent; management; řízení lidských zdrojů; rozvoj talentů; udržení talentů; řízení talentů; talent management; řízení talentů; lidské zdroje; identifikace talentů; konkurenční výhoda; strategické řízení; trendy v talent managementu; talent; management; human resource management; talent development; talent retention; talent management; human resources; talent identification; competitive advantage; strategic management; trends in talent management