Pigmenty na bázi substituovaného 3,4,9,10-perylen-bis-(dikarboximidu) - Bureš, Miroslav (Univerzita Pardubice, 2007)
Byla studována syntéza N,N´-bis-(dimethylfenyl)-3,4,9,10-perylen-bis-(dikarboximidu) (Pigment Red 149. Byly studovány vhodné katalyzátory a reakční podmínky syntézy pigmentu. Provedenými analýzami byla potvrzena struktura připraveného pigmentu a byl vypracován postup pro kvantitativní UV/VIS analýzu. Bylo provedeno koloristické hodnocení.
Pigments on the base of substituted diimid of perylen-3,4,9,10-tetracarboxylic acid
Keywords: Pigment Red 149; kondicionace; koloidní mletí; optické vlastnosti