Získávání a výběr pracovníků do podniku - Linhartová, Martina (Univerzita Pardubice, 2010)
Tato bakalářská práce se věnuje procesu získávání a výběru zaměstnanců do podniku a problematice s tím spojené. Práce je rozdělena do tří částí. První část se podrobně věnuje pouze procesu získávání pracovníků, který zahrnuje definici požadavků na volné místo, popis pracovního místa, zdroje zaměstnanců a metody používané při tomto procesu. V závěru této části jsou zmíněny nejčastěji používané dokumenty, které firma po kandidátovi požaduje. Druhá část bakalářské práce se věnuje fázi výběru uchazečů. Obsahuje analýzu životopisů, volbu vhodné metody, kterou zaměstnance vybereme a také je zde uvedeno závěrečné hodnocení a závěrečný výběr vhodného kandidáta. Třetí část obsahuje popis firmy Synthesia, a. s. a výsledky výzkumu týkající se získávání a výběru pracovníků do firmy Synthesia, a. s.
Staff recruitment and selection in organizations
Keywords: získávání zaměstnanců; výběr zaměstnanců; popis pracovního místa; zdroje pracovníků; metody výběru pracovníků; životopis; motivační dopis; staff recruitment; staff selection; job description; sources of employees; start selection methods; CV; motivation letter