Míra informovanosti osob s diabetes mellitus o diabetické neuropatii. - Tonarová, Nikola (Univerzita Pardubice, 2023)
Obsahem diplomové práce je informovanost osob s diabetes mellitus o diabetické neuropatii, zaměřených především na rizikové faktory a symptomatologii. Teoretická část je rozdělena na dvě části. První část je věnována základnímu onemocnění diabetes mellitus II. typu. Druhá část je zaměřena na diabetickou neuropatii, její klasifikaci, diagnostiku, rizikové faktory, symptomatologii a léčbu. Praktická část zkoumá míru informovanosti osob s diabetes mellitus o diabetické neuropatii, zaměřených především na rizikové faktory a příznaky.
Level of awareness of people with diabetes mellitus about diabetic neuropathy .
Keywords: diabetes mellitus; diabetická neuropatie; rizikové faktory; symptomatologie; informovanost; diabetes mellitus; diabetic neuropathy; risk factors; symptomatology; awareness