Optimalizace tras autodopravce v ČR pro zákazníky s pracovními oděvy, čistícími rohožemi a hygienou - Wagner, Václav (Univerzita Pardubice, 2019)
Diplomová práce se zabývá optimalizací rozvozových tras vozidel ve společnosti Salesianer Mietex Chemung s.r.o. Předmětem zájmu jsou rozvozové trasy, pomocí nichž jsou obsluhováni zákazníci na severní a jižní Moravě. Teoretická část se zaměřuje na distribuční logistiku a optimalizační metody pro trasování vozidel. V praktické části jsou analyzovány současné rozvozové trasy a na základě teoretické části vymezen konkrétní problém. Výsledky analýzy jsou poté východiskem pro návrhovou část této práce. Na závěr jsou tyto výsledky vyhodnoceny.
Routes optimization of haulage in the Czech Republic for customers with working clothes, cleaning mats and hygiene
Keywords: distribuce; optimalizace rozvozových tras; optimalizační metody; úlohy okružních jízd; distribution; optimization of delivery routes; optimization methods; vehicle routing problems