Vývoj kriminality a její prevence (případ města Pardubic) - Sixtová, Alena (Univerzita Pardubice, 2017)
Záměrem práce je zhodnocení vývoje kriminality ve městě Pardubicích. Diplomová práce je rozdělena do čtyř kapitol. V první části jsou definovány základní pojmy spojené s problematikou kriminality. Druhá část charakterizuje obecní policii a Policii České republiky, a to jednak obecně a jednak jejich zastoupení ve městě Pardubicích. Třetí část práce charakterizuje město Pardubice z hlediska bezpečnostní situace města. Poslední část analyzuje vývoj kriminality ve městě Pardubicích. Cílem práce je zhodnotit vývoj kriminality v posledních deseti letech ve městě Pardubicích s důrazem na vliv, jaký na tento vývoj mělo preventivní působení přítomnosti příslušníků Policie České republiky působících na území města Pardubic a vliv personálního a finančního zajištění Městské policie Pardubice.
Development of the Crime and Its prevention (The Case of the city of Pardubice)
Keywords: Policie České republiky; Městská policie Pardubice; kriminologie; kriminalita; prevence kriminality; město Pardubice; Police of the Czech Republic; Municipal Police Pardubice; criminology; crime; crime prevention; town of Pardubice