Finanční vypořádání dotací poskytovaných obcím ze státního rozpočtu prostřednictvím kraje - Velinská, Gabriela (Univerzita Pardubice, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá poskytováním dotací ze státního rozpočtu prostřednictvím kraje, konkrétně časovou náročností administrace průtokových dotací, které zpracovával Pardubický kraj v letech 2017-2021. Pomocí analýz průměrných časových úseků a následných výpočtů můžeme zhodnotit časovou efektivnost poskytování průtokových dotací prostřednictvím územně samosprávného celku.
Financial settlement of subsidies which are provided to municipalities from the state budget though the region
Keywords: dotace; finanční vypořádání; obce; časová náročnost; transfers; financial settlement; municipalities; time requirement