Židovská milenka polského krále Kazimíra III. Velikého: Estera Małach a její zobrazení v polské literatuře 19. století - Kuželová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2021)
Předkládaná práce se zabývá způsobem, jakým v literatuře 19. století byla zobrazovaná postava Estery Małach, židovské milenky polského krále Kazimíra III. Velikého. Zároveň se bude jednat o náhled na polsko-židovskou tématiku v literatuře 19. století.
Jewish Mistress of Polish King Casimir III The Great: Esther Małach and her Depiction in Polish literature of the 19th Century (View of the 19th Century Polish Jewish Community)
Keywords: 19. století; polsko-židovské vztahy; judaismus; polská literatura; 19th century; Polish-Jewish relations; Judaism; Polish literature