Didaktické testy - Jalový, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce se zabývá problematikou hodnocení žáků, zejména na středních školách. Autor se podrobněji věnuje problematice didaktických testů. Popisuje vlastnosti jednotlivých testů, způsoby jejich vyhodnocování a porovnává výsledky hodnocení na základě těchto testů s výsledky jiných metod hodnocení. Práce je doplněna praktickou ukázkou aplikace didaktického testu s jeho vyhodnocením.
Keywords: didaktika; didaktické testy; chemie; pedagogika; hodnocení