Sběr dat pro LCA analýzu nakládání s textilem - Pravcová, Barbora (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na analýzu aktuálního stavu zpracování odpadního textilu a jeho celkového životního cyklu v rámci legislativy v České republice včetně všech environmentálních aspektů. V teoretické části práce je rešerše na téma textilní odpad, která je rozdělena na následující podkapitoly: dopady na životní prostředí, kvalita, systém nakládání s textilním odpadem, recyklace, klasifikace a zpracování odpadu. Dále je popsán systém hodnocení LCA včetně metodiky a použití. Experimentální část bakalářské práce se zabývá sběrem a hodnocením dat v oblasti textilního odpadu a interpretací zjištěných výsledků. Byl zvolen kvantitativní typ výzkumu ve formě dotazníkového šetření.
Data collection for LCA analysis of textile waste management
Keywords: textilní odpad; systém nakládání s textilními odpady; recyklace; životní prostředí; LCA analýza; klasifikace textilního odpadu; módní průmysl; textile waste; textile waste management system; recycling; environment; LCA analysis; textile waste classification; fashion industry