Zhodnocení technického stavu klenbových mostních objektů na TÚ 1401 - Šikl, Ondřej (Univerzita Pardubice, 2020)
V této diplomové práci se zabývám diagnostikou a stanovením zatížitelnosti tří železničních klenbových mostních objektů. Diagnostika obsahuje stanovení materiálových vlastností kamenných kvádrů, ověření rozměrů z výkresové dokumentace, změření degradace a zaměření trhlin. Zatížitelnost kleneb je stanovena pomocí softwaru RING.
Evaluation of technical condition of vaulted bridge objects on TÚ 1401
Keywords: železnice; mosty; klenby; diagnostika; zatížitelnost; railway; bridges; vaults; diagnostics; load capacity