Ekonomické aspekty provozu pasivních domů - Adámková, Dagmar (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce se zabývá tématem ekonomických aspektů pasivních domů v podmínkách České republiky. Zhodnoceny jsou jak obecná východiska tak i technické a ekonomicko-politické souvislosti. V úvodu práce je provedena nejprve kategorizace domů typických svou energetickou náročností a zařazených podle období jejich výstavby. Následně je definován pasivní dům a je provedena diskuze jeho technických charakteristik. Pozornost je věnována především problematice tepelné izolace. Následně jsou zhodnoceny další technické aspekty specifické pro pasivní domy a jsou zahrnuty i politicko-ekonomické souvislosti.
Economic aspects function of passive houses
Keywords: ekonomické aspekty; kategorizace domů; pasivní domy; technické charakteristiky; tepelné izolace; economic aspects; houses categorization; passive houses; technical characteristics; thermal insulation