Finanční analýza vybraného podniku - Jahoda, Štěpán (Univerzita Pardubice, 2020)
Cílem diplomové práce je pomocí finanční analýzy zjistit, jaké je hospodaření společnosti Kooperativa, výrobně obchodní družstvo, za období 2013-2017. Práce je rozdělena na dvě části. První část je teoretická, která definuje základní používané pojmy a následně definování používaných metod finanční analýzy. Druhá část je praktická, kde je nejprve seznámení s podnikem a následně provedena finanční analýza celého podniku a jeho vybraných hospodářských středisek. Závěrem části je shrnutí a formulace návrhu doporučení.
Financial analysis of selected company
Keywords: finanční analýza; horizontální analýza; vertikální analýza; poměrové ukazatele; souhrnné ukazatele; financial analysis; horizontal analysis; vertical analysis; ratio indicators; aggregate indicators