Teorie učebnice v praxi - Koutecká, Veronika (Univerzita Pardubice, 2010)
Práce je zaměřena na analýzu obtížnosti textu učebnice a to jak z teoretického, tak i z praktického hlediska. V praktické části autorka aplikovala obecné postupy pro hodnocení obtížnosti didaktických textů na návrh svých kapitol odborné učebnice. Výsledky této analýzy jsou komentovány v závěru práce.
Theory of textbook in the practice
Keywords: učebnice; funkce učebnice; analýza učebnice; obtížnost textu učebnic; měření obtížnosti textu učebnic; návrh učebního textu; textbook; function of textbook; textbook analysis; text difficulty of textbook; measurement of the text difficulty; proposal of textbook text