Android aplikace Stromy - Janošek, Pavel (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zaměřuje na vypracování databázové aplikace pro platformu Android, která se bude starat o evidenci stromů. Tato databáze poslouží nejen pro přírodovědné účely, ale i pro zaznamenávání aktuálního zdravotního stavu těchto stromů. Zaměřuje se na jejich lokalizaci za použití GPS souřadnic a následné zobrazení na mobilním zařízení za použití mapových rozhraní, zároveň s příslušnými informacemi o jednotlivých stromech. Postupy jsou komparovány s podobnými, již vypracovanými aplikacemi pro Android
Android Apps Trees
Keywords: mapy; strom; API; GPS; zeměpisná šířka; zeměpisná délka; MapBox; lokalizace; Android; maps; tree; API; GPS; latitude; longitude; MapBox; localization; Android; smartphone; mobile device