Zaměstnanecké benefity z účetního a daňového pohledu - Minářová, Pavla (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá analýzou zaměstnaneckých benefitů z účetního a daňového pohledu. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. V teoretické části je popsána právní úprava zaměstnaneckých benefitů, jejich účtování a srovnání výhodnosti poskytnutí benefitu oproti navýšení mzdy. Dále jsou zde podrobně popsány vybrané zaměstnanecké benefity. Praktická část této práce se věnuje zkoumání účetního a daňového řešení zaměstnaneckých benefitů ve vybraném podniku. V podniku byla zjišťována spokojenost se systémem benefitů. V poslední části jsou ze zjištěných výsledků analýzy navrhnuta vhodná opatření.
Employee benefits from an accounting and tax perspective
Keywords: zaměstnanecké benefity; daňový režim zaměstnance; daňový režim zaměstnavatele; výpočet mzdy; průzkum spokojenosti; employee benefits; employee tax régime; employer's tax regime; wage calculation