Přeprava handicapovaných osob ve Vysokém Mýtě - Šilar, Radek (Univerzita Pardubice, 2011)
Obsahem této práce je problematika přepravy osob s omezenou schopností pohybu a orientace ve Vysokém Mýtě. Zaměřil jsem se na pohybově handicapované osoby a na osoby se zrakovým postižením. Práce je rozdělena na tři části. První část, teoretická, se zabývá základními pojmy a požadavky, které se dané problematiky týkají. Ve druhé části analyzuji současný stav bezbariérovosti ve Vysokém Mýtě. V třetí části navrhuji bezpečnější cestu pro pohybově a zrakově handicapované z Centra sociálních služeb na náměstí Přemysla Otakara II.
Transportation of disabled persons in Vysoke Myto
Keywords: handicapované osoby; přepravy; Vysoké Mýto; vozíky; transportation; handicapped persons; wheelchairs