Financování sportovních aktivit mládeže ve volném čase z rozpočtu měst a obcí - Vičík, Radek (Univerzita Pardubice, 2000)
Cílem práce je postihnout problematiku rozpočtu měst a obcí z hlediska financování sportovních aktivit mládeže. V teoretické části autor specifikuje právní základy postavení obcí v České republice a popisuje jejich rozpočtovou skladbu a finanční hospodaření. Uvádí i postavení a financování obcí v Evropské unii. Věnuje se též současným problémům mládeže. V praktické části představuje konkrétní příklad aktivního zapojení obce v oblasti protidrogové prevence. Dále příklad financování sportovních akcí mládeže v Pardubicích a Holicích v Čechách.
Financing of free time sport activities of young people from municipal budget
Keywords: města; obce; rozpočtová politika; sportovní aktivity; financování; mládež; protidrogová politika; veřejná správa