Radioterapie nádorů ORL a úloha radiologického asistenta při ní - Jelínková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2013)
Tématem bakalářské práce je "Radioterapie nádorů ORL a úloha radiologického asistenta při ní." Práce je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V teoretické části se zabývám anatomií ORL, incidencí, etiologií, histopatologií, příznaky a diagnostikou. Dále se zabývám léčebnými metodami tohoto onemocnění a následnou dispenzarizací. V praktické práci popisuji na konkrétní pacientce popis a provedení radioterapie a úlohu radiologického asistenta při radioterapii.
The role of a radiology assistant during radiotherapy of ORL tumors
Keywords: otorhinolaryngologie; nádory; radioterapie; radiologičtí asistenti; otorhinolaryngology; tumors; radiotherapy; radiologists assisstants