Eliminace dopravní nehodovosti chodců v Hradci Králové - Petrů, Tomáš (Univerzita Pardubice, 2018)
Bakalářská práce obsahuje přehled vybraných částí právních předpisů, které se týkají pohybu chodců v rámci silničního provozu. Součástí práce je analýza vybraných nehodových míst střetů s chodci ve městě Hradec Králové, na které jsou aplikovány metody pro snížení nehodovosti chodců a zvýšení jejich bezpečnosti.
Elimination of potential traffic accidents with pedestrians
Keywords: chodci; přechod; nehodová místa; pozemní komunikace; bezpečnost chodců; přecházení chodců; pedestrians; pedestrian crossing; crash sites; road; pedestrian safety; pedestrian travel behavior