Měření rychlosti dopravních prostředků - Rejfek, Luboš (Univerzita Pardubice, 2011)
Tato diplomová práce se zabývá měřením rychlosti pohybu dopravních prostředků a jejím určováním s využitím matematických úprav získaného signálu. Cílem práce je rozbor principů snímání pohybu, rozbor metod měřících rychlost pohybujících se objektů a aplikace těchto poznatků do zařízení pro měření rychlosti pohybu, z poznatků je proveden rozbor přesnosti a možností vylepšení měření. Získané poznatky byly aplikovány do výsledného zařízení, které bylo otestováno v terénu a z naměřených dat byla provedena porovnání rychlostí naměřených navrženým zařízením s rychlostmi udávanými tachometrem. Provedena byla i testovací měření za podmínek nedostatečného ozáření scény.
Vehicle speed measurement
Keywords: měření rychlosti; vozidla; matematické zpracování signálů; metody snímání pohybu; measurement speed; vehicles; athematical signals processing; methods of motion capture