Mzdový systém v průmyslovém podniku - Vodehnalová, Ilona (Univerzita Pardubice, 2014)
Tato diplomová práce je věnována mzdovému systému ve vybraném průmyslovém podniku. Cílem práce je provedení analýzy mzdového systému a případně navrhnout podniku zlepšení či doporučení tohoto procesu. V teoretické části jsou vysvětleny základní pojmy týkající se odměňování a tvorby mzdového systému. Praktická část je zaměřena na analýzu mzdového systému podniku, zařazování zaměstnanců do pracovních pozic dle katalogu podniku a s pomocí globálně používaných metodik pro hodnocení pracovních pozic, vč. jejich zařazování do mzdových tarifních tříd.
Payroll system in industry
Keywords: odměňování; mzdový systém; benefity; tarifní soustava; mzdové předpisy; hodnocení pracovních pozic; analýza; remuneration; wage system; benefits; tariff system; wage regulations; job evaluation; analysis