Disciplinární odpovědnost úředních osob - Jelínková, Aneta (Univerzita Pardubice, 2021)
Cílem práce je analýza současné právní úpravy odpovědnosti úředních osob za kárné provinění v režimu zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě, v platném znění. Analyzována bude relevantní judikatura českých správních soudů a Evropského soudu pro lidská práva. Zároveň bude komparována platná právní úprava odpovědnosti úředníků územních samosprávných celků. Výsledky analýzy budou syntetizovány a vyústí v doporučení de lege ferenda. Praktická část se zaměří na kárné řízení v aplikační praxi vybraného správního orgánu.
Disciplinary liability of officials
Keywords: zákon o státní službě; státní zaměstnanci; státní služba; kárná odpovědnost; kárné řízení; kárné opatření; civil service act; state employees; state service; disciplinary liability; disciplinary proceedings; disciplinary offence; disciplinary measure