Analýza vlivů dopravy na životní prostředí - Šmahelová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2007)
Tato bakalářská práce je věnována analýze vlivů dopravy na životní prostředí. Je rozdělena do čtyř hlavních kapitol. V první části se nejprve zabývám současným stavem prostředí, vlivem obchodu a silniční dopravy, která je největším znečišťovatelem. Poté jsem nastínila hlavní negativní dopady dopravy. Ve druhé části blížeji specifikuji jednotlivé vlivy dopravy na životní prostředí. V navazující kapitole předkládám návrhy na zlepšení do budoucna. V závěru jsou veškeré poznatky shrnuty.
Analysis influence transport on enviroment
Keywords: Životní prostředí; Doprava; legislativa; technická opatření; Dopravní nehody; znečištění; hluk