Návrh AMTI filtru pro radar s proměnnou periodou vysílání impulsů - Řezníček, Michal (Univerzita Pardubice, 2015)
V diplomové práci je popsán návrh Dopplerovského AMTI filtru pro radar s proměnnou periodou vysílání. Navržený algoritmus syntézy impulzní odezvy filtru zajišťuje současné potlačení odrazů od stacionárních pozemních cílů a od meteoútvarů. Délka impulzní odezvy musí být vzhledem ke stabilitě systému a pohybu antény omezena na 5 až 7 koeficientů. Navržený algoritmus pro výpočet koeficientů filtru je ověřen na reálných datech.
AMTI filter design for radar with variable transmitting pulse period
Keywords: filtry; frekvenční charakteristika; AMTI; FIR; MTI; impulzní odezva; clutter; filtres; frequency response; impulse response