Využití fotokatalyzátorů na bázi TiO2 pro odstraňování antibiotik ze životního prostředí - Krett, Martin (Univerzita Pardubice, 2024)
Táto bakalářská práce je literární rešerší na téma fotokatalýza na bázi oxidu titaničitého a odstraňování antibiotik ze životního prostředí. Pozornost je především věnována možnostem odstraňování antibiotik z vody prostřednictvím fotokatalytické degradace při použití oxidu titaničitého jako fotokatalyzátoru. V práci jsou také shrnuty hlavní způsoby kontaminace a negativní účinky antibiotik v povrchových vodách. Závěrem této bakalářské práce bude jejich shrnutí a vyhodnocení.
The use of TiO2-based photocatalysts for the removal of antibiotics from the environment
Keywords: fotokatalýza; oxid titaničitý; fotokatalytická degradace; antibiotika; photocatalysis; photocatalic degradation; titanium dioxide; antibiotics