Hipo(re)habilitace v souvislostech ucelené rehabilitace - Kempová, Martina (Univerzita Pardubice, 2020)
Tématem bakalářské práce je problematika hipo(re)habilitace v souvislostech ucelené rehabilitace. Práce je teoreticko-praktická, zpracovaná kvalitativní metodologií. Teoretická část obsahuje vymezení pojmů ucelené rehabilitace a habilitace a její složky - léčebná, pedagogická, sociální, pracovní, psychologická, ekonomická a technická. Hlavní část je věnována samotné hiporehabilitaci, jejímu členění, metodice, cílům a efektivitě pro danou cílovou skupinu. Praktická část zkoumá vliv hipo(re)habilitace na osobnost jedince cílové skupiny. K výzkumu je využita kvalitativní metodologie, metodou sběru dat jsou rozhovory, pozorování a analýza dokumentů. Respondenty jsou osoby cílové skupiny andragogiky. Cílem výzkumu je zjistit, jak působí a jak je efektivní hipo(re)habilitace na osobnost jedince.
Hipo(re)habilitation in the context of comprehensive rehabilitatiton
Keywords: osoby se zdravotním postižením; ucelená rehabilitace; hipo(re)habilitace; hipoterapie ve fyzioterapii a ergoterapii; andragogika; people with disabilities; comprehensive rehabilitation; hipo(re)habilitation; equine facilitated psychotherapy and occupational therapy; andragogy