Řízení bezpečnostních rizik na základní škole - Pospíšilová, Markéta (Univerzita Pardubice, 2014)
V zájmu vedení školy je předcházet potenciálním hrozbám. Obsahem tématu je popis a analýza možných rizik na vybrané základní škole. Zmíněna je základní terminologie a upřesněné pojmy související s řízením bezpečnostních rizik. Součástí této práce je vymezení hrozeb, která mohou na základní škole nastat. K vypracování práce je využitý řízený rozhovor s ředitelem základní školy, který poslouží k základnímu upřesnění o bezpečnostních opatření vybrané základní školy. Ke sběru dat je použito dotazníkové šetření určené především pro žáky školy. Toto šetření slouží k analýze potenciálních rizik a k pochopení, jak tyto hrozby a rizika vnímají sami žáci. Součástí tématu je posouzení bezpečnostních opatření proti nalezeným hrozbám a návrhy možných opatření.
Management of safety risks at an elementary school
Keywords: hrozby; rizika; bezpečnost; základní školy; dotazníkové šetření; řízené rozhovory; threats; risks; safety; elementary schools; questionnaire survey; control interview