Předpoklad činnosti Městské policie - Horáčková, Renata (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce se zabývá předpoklady činnosti městské a obecní policie v obecné rovině. V teoretické části je zahrnuta právní opora, oprávnění, povinnosti, úkoly a postavení strážníků. V praktické části je provedeno porovnání výsledků některých činností a ekonomického zabezpečení Městské policie v Hradci Králové a Pardubicích.
Prerequisite for the activity of Municipal police
Keywords: městská policie; obecní policie; legislativa; porovnání; Pardubice; Hradec Králové