Dějiny Musejního spolku v Pardubicích v letech 1892 - 1910 - Mauerová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se zabývá vývojem a činností Musejního spolku v Pardubicích mezi léty 1892-1910. Práce popisuje zázemí sbírek na zámku v Pardubicích a s ním související snahu členů o získaní vlastní muzejní budovy. Práce líčí účast spolku na třech důležitých výstavách. Důraz je kladen také na charakteristiku vůdčích osobností spolku.
History of the Museum Association in the city of Pardubice during the years 1892-1910
Keywords: Muzejní spolek; Pardubice; zámek; regionální muzejnictví; 19. a 20. století; historie; muzeum; Museum association; Pardubice; castle; regional museum management; 19th a 20th century; history; museum