In hoc signo vinces. Vítězství kříže nad půlměsícem v knihách Louise de Wohla - Machálek Vít (My University, 2015)
Studie rozebírá způsob zobrazování církevních dějin v díle spisovatele Louise de Wohla (1903-1961) se zaměřením na jeho romány o osobnostech žijících v době křesťansko-muslimských válek (František z Assisi, Tomáš Akvinský, Ignác z Loyoly a don Juan d´Austria). Pro uvedeného autora tyto čtyři postavy zosobňují různé podoby vítězství křesťanství nad islámem. Podle de Wohla mezi těmito dvěma náboženstvími probíhá stálý boj jak ve spirituální, tak také ve vojenské rovině.
In hoc signo vinces. Victory of the Cross over the Crescent in the Works of Louis de Wohl
Keywords: Louis de Wohl; Václav Budovec z Budova; pokřivený obraz islámu; historické romány; Louis de Wohl; Václav Budovec of Budov; distorted image of Islam; historical novels