Efektivita třídících algoritmů - Hruška, Petr (Univerzita Pardubice, 2007)
Bakalářská práce pojednává o základních vlastnostech algoritmů, stručně uvádí do problematiky třídění a popisuje způsoby klasifikace třídících algoritmů. Princip činnosti vybraných algoritmů je vysvětlen verbálně i graficky; součástí jsou také zdrojové kódy. Na závěr je každý algoritmus podroben testu efektivity na různých množinách dat.
The efficiency of sorting algorithms
Keywords: Algoritmy; složitost; efektivita; třídění; řazení; stabilita