Syntéza a charakterizace heterocyklických sloučenin s atomem boru vycházející z beta-enaminoamidů - Petrová, Monika (Univerzita Pardubice, 2024)
Teoretická část se věnuje syntéze a vlastnostem šestičlenných kondenzovaných heterocyklických sloučenin nejen se dvěma fragmenty BPh2, ale především sloučenin nazývaných BOPHY a podobných. Experimentální část je zaměřena na syntézu bicyklických heterocyklických sloučenin s fragmenty BPh2 a BF2. Připravené sloučeniny byly charakterizovány teplotou tání, NMR spektroskopií a elementární analýzou.
Synthesis and characterization of heterocyclic compounds with boron atom based on beta-enaminoamides
Keywords: beta-enaminoamidy; bicyklické borové heterocyklické sloučeniny; diazonium-tetrafenylborát; beta-enaminoamides; bicyclic boron heterocyclic compounds; diazonium-tetraphenylborate