Dopady klimatické změny na průmyslové podniky - Lochmanová, Natálie (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato diplomová práce je zaměřena na dopady klimatické změny v průmyslových podnicích. V teoretické části jsou popsány hlavní klimatické jevy, mezinárodní klimatické dohody, charakterizována adaptační a mitigační opatření na úrovni Evropské unie a následně vymezena adaptační a mitigační opatření na úrovni průmyslových podniků. Praktická část se zaměřuje na vnímání klimatické změny a implementaci vhodných opatření ve vybraném podniku.
Impacts of climate change on industrial enterprises
Keywords: klimatická změna; adaptační a mitigační opatření; dopady klimatických změn; climate change; adaptation and mitigation measures; impacts of climate change