Porodní bába v síti sociálních vztahů. Příklad Anastázie Novotné (1888–1959), poslední porodní babičky z Benešova u Semil. - Lenderová, Milena (My University, 2020)
Studie zkoumá postavení porodních asistentek v českých zemích v letech 1920 - 1950 a je mikrosondou do konkrétních osudů venkovské porodní asistentky z Benešeova u Semil.
Midwives in social relations network: Example of Anastasia Novotná (1888-1959), the last midwife of Benešov near Semily
Keywords: porodní asistentky; 1920-1950; Čechy; Benešov u Semil; Anastázie Novotná; midwives; 1920-1950; Bohemia; Bonešov enar Semily; Anastazia Novotná