Nátěry dřevěných fasád - Matysek, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2012)
V této bakalářské práci byla prostudována tématika dřeva a způsobů jeho povrchové ochrany. V úvodu je přehled stavby dřeva a druhy dřev. Následují fyzikální jevy působící na dřevěné fasády a jejich přirozené degradace. Hlavní část je věnovaná chemické povrchové úpravě dřev se stručným popisem jednotlivých pojiv.
Paints of wood Fases
Keywords: dřevěná fasáda; nátěrová hmota; dřevo; nátěr; úprava; wood fases; coating material; wood; coat; adjustment