Právní postavení svědka ve správním řízení - Vacková, Radka (Univerzita Pardubice, 2000)
Autorka se v práci zabývá právním postavením svědka ve správním řízení. Ve všeobecné části je popsán historický vývoj právního řízení a vymezeny základní právní pojmy a kategorie. Autorka zachycuje také problémy vyplývající z pohledu historického a formálně-logického a teoreticky analyzuje otázky způsobilosti fyzické osoby jako svědka ve správním řízení. V další části práce popisuje platný právní stav a zamýšlí se nad budoucí právní úpravou této oblasti.
Keywords: správní právo; správní řízení; přestupkové řízení; svědectví; historický vývoj; ochrana osobnosti