Město střední velikosti a otázka jeho přístupu k formulaci bytové politiky města, případová studie města Jaroměře - Karlíková, Táňa (Univerzita Pardubice, 2006)
Oblast bydlení patří jednoznačně k prioritám vlády. Aktivní přístup státu je předpokladem pro zajištění uspokojivé úrovně bydlení pro všechny skupiny obyvatel. Nezastupitelné místo v oblasti rozvíjení a aplikace bytové politiky zaujímá veřejná správa všech stupňů a to zejména prostřednictvím poskytování veřejné podpory této oblasti. Zvláště malá a střední města – jako hlavní nositelé problému bydlení - hledají cestu, jak se k otázce bytové politiky na svém území postavit. V tomto úsilí je má podpořit výzkumný projekt Ministerstva pro místní rozvoj (MMR) ČR „Koncepce bytové politiky pro středně velká a malá města“. Příspěvek se zabývá případem města Jaroměř.
Keywords: koncepce bytové politiky ČR; bytová politika; Jaroměř; concept of housing policy of the Czech Republic; housing policy; Jaroměř