Kantova teorie estetiky - Bakeš, Lukáš (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá Kantovou teorií estetiky. Jejím cílem je seznámit čtenáře s Kritikou soudnosti (1790) a objasnit, jakou roli hraje toto dílo v rámci Kantova filosofického systému. Zaměřuje se také na Kantovu polemiku s jinými estetickými teoriemi a analyzuje podrobně dva stěžejní pojmy Kantovy estetiky: krásu a vznešenost.
Kant's Theory of Aesthetics
Keywords: Kant, Immanuel; estetika; krása; vznešenost; soudnost; vkus; libost; aesthetics; beautiful; sublime; judgement; taste; pleasure