Využití klasifikačního modelu pro hodnocení finanční bonity v základním školství - Brokeš, Martin (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením finanční bonity v regionálním školství v Pardubickém kraji pomocí finanční analýzy. Hlavním cílem je posoudit ekonomický aspekt zvolených subjektů v regionálním školství pomocí německého klasifikačního modelu, KAMF, KAMF* a KAMF(2022), vyhodnotit ukazatele v jednotlivých klasifikačních modelech a zvolit, který model je pro aplikaci v regionálním školství nejvhodnější, a to vyhodnocením účetních dat, variačního rozpětí a četností jednotlivých ukazatelů klasifikačních modelů. Lepší finanční bonity dle klasifikačních modelů dosahují základní školy v porovnání se školami mateřskými. Nejvhodněji aplikovatelným klasifikačním modelem v regionálním školství je KAMF(2022).
The use of the classification model for the assessment of financial credit in primary education
Keywords: vzdělávací systém ČR; regionální školství; municipální firma; finanční analýza; klasifikační modely; education system of the Czech Republic; regional education; municipal corporation; financial analysis; classification models