Faktory ovlivňující zasychání tiskové barvy na tenkých tiskových papírech - Nováková, Pavla (Univerzita Pardubice, 2014)
Cílem této práce bylo najít vhodnou testovací metodu k hodnocení zasychání tiskových barev na tenkých tiskových papírech, kterou by mohla společnost OP papírna, s.r.o. v běžném provozu aplikovat. Konkrétně byly testovány tři druhy nenatíraných tenkých tiskových papírů, které společnost OP papírna, s.r.o. vyrábí a na které se tiskne převážně archovým ofsetovým tiskem. Metody, které se zabývají hodnocením zasychání tiskových barev na papíru, jsou popsány v teoretické části. Pro vybrané testovací metody zasychání tiskových barev byly pro dané typy tenkých tiskových papírů zhotoveny testy. Součástí experimentální části je také měření popisující vlastnosti testovaných tiskových papírů.
The factors influence ink drying on think printing papers
Keywords: tenké tiskové papíry; archový ofsetový tisk; metody hodnocení zasychání tiskové barvy; thin printing papers; sheet offset print; evaluation methods of drying inks