Stacionární fáze v kapalinové chromatografii - Křapková, Kamila (Univerzita Pardubice, 2016)
Práce se zabývá stacionárními fázemi, jenž jsou využívány v kapalinové chromatografii. Popisuje složení, výhody a také nevýhody jednotlivých fází. V neposlední řadě se věnuje využití některých stacionárních fází při stanovení vybraných látek.
Stationary phases in liquid chromatography
Keywords: stacionární fáze; kapalinová chromatografie; detektor; silikagel; stationary phase; liquid chromatography; detector; silica gel