Islám v Evropě - Kosařová, Hana (Univerzita Pardubice, 2004)
Práce si klade za cíl přiblížit mnohotvárnou a pestrou přítomnost islámu na evropské půdě. První část tvoří historická sonda do vzájemných křesťansko-muslimských vztahů od středověku po práh moderní doby, druhá je zaměřena na soudobý islám v zemích Evropské unie a třetí je věnována formám a cílům dialogu Evropy s muslimským světem.
Islam in Europe
Keywords: Islám; muslimové; komunity; Evropa; Náboženství; KŘESŤANSTVÍ